برای درمان فوت فتیش چه باید کرد؟ آشنایی با راه درمان علاقه به پا
درمان فوت فتیش چیست؟ چه روشهایی برای درمان علاقه پا توسط درمانگران ارائه میشود؟ کلمه فتیش، ریشه پرتغالی داشته و به معنای علاقه میباشد. اما این کلمه در جوامع امروزی، بیشتر به علاقههای با شدت زیاد، نسبت به عوامل غیرعادی عنوان میشود که اکثرا، مربوط به برخی از اختلالات جنسی هستند. در بطن این موضوع، فتیش پا میباشد که یکی از فتیشهایی است که به کرات در بین افراد دیده شده است. فتیش پا، در واقع یک اختلال جنسی به حساب میآید که در آن، یک طرف رابطه جنسی، بیشتر از این که بخواهد رابطه جنسی را به اندامهای جنسی محدود کند، تمایل به حضور دائمی پا در رابطه دارد.
افرادی که فتیش پا دارند، لازمهی ارضا شدن جنسی را حضور مستقیم پا در رابطه میدانند. به این معنی که اگر این عضو را از رابطه جنسی حذف کنند، شاید به ارگاسم جنسی نرسند. این معضل، تا زمانی که نارضایتی جنسی را برای طرفین به وجود نیاورد، حتی نیاز به درمان هم نداشته و برعکس، شاید باعث بهتر شدن یک رابطه جنسی نیز بشود. اما مواردی که بیشتر اتفاق میافتد و چندان دور از انتظار هم نیست، این است که بعد از گذر زمان، این فتیش، میتواند هم برای خود شخص و هم برای شریک جنسی، مشکلاتی را به وجود آوده و باعث کم شدن لذت جنسی و به تبع، زده شدن از آن میشود. اما برای درمان فوت فتیش چه باید کرد؟ در ادامه این مقاله، راههایی که برای درمان اختلال فوت فتیش در بین جوامع پزشکی وجود دارد را بررسی نموده و به طور کامل، روشهای درمان فتیش پا را ذکر خواهیم کرد. پس تا پایان، همراه ما باشید.
فهرست مطالب
روانشناسان چگونه فتیش های پا را می بینند
وقتی از منظر روانشناسی به این موضوع نگاه میکنیم، فتیش پا مربوط به تجربیات اولیه دوران کودکی است که در آن واکنشهای جنسی، معمولاً با اشیاء غیرجنسی همراه است. علاوه بر این، پاها معمولاً اولین قسمت از بدن والدین هستند که کودک نوپا آن را لمس میکند. یک دیدگاه کلیتر از فتیش این است که اگر هدف شما کمتر در دسترس باشد، جاذبه جنسی نسبت به موارد دیگر، بسیار قویتر خواهد شد.
عوامل مختلفی ممکن است بر ایجاد فتیش پا تأثیر بگذارد. البته داشتن چنین فتیشی، سندیتی بر عدم سلامت جسمی و روانی شما ندارد. به عبارت دیگر، تا زمانی که فتیش شما بر سایر جنبههای زندگی شما تسلط نداشته باشد، به هیچ وجه بر زندگی شما تأثیر نخواهد گذاشت.
آیا من فتیش پا دارم؟
قبل از اینکه به فکر درمان فوت فتیش باشیم، باید بدانیم که آیا اصلا فوت فتیش هستیم؟ شما به راحتی خواهید فهمید که آیا شما یک فتیشیست پا هستید یا فقط کنجکاو و مایل به کشف راه های مختلف برای داشتن رابطه جنسی هستید. در ابتدا سعی کنید در خودتان به این سوالات پاسخ دهید. آیا پاها شما را هیجان زده میکند؟ وقتی فردی پاهای خود را نشان می دهد، آیا تمرکز شما روی اندامهای دیگر به سختی صورت میگیرد؟ وقتی با کسی در رختخواب هستید، بیشتر به پاهای او نگاه میکنید تا به صورتش؟
اگر پاسخ شما به این سوالات “بله” است، پس شما یک فتیشیست پا هستید. و اگر پاسخ شما به آنها نه بود، آن وقت ممکن است شما فقط دوست داشته باشید موارد مختلف را از نظر جنسی امتحان کنید. در واقع، این موضوع به این معنا نیست که فردی که فوت فتیش نباشد، متوجه پاها نمیشود یا آنها را جذاب نمیبیند. اما برای آنها، پا به اندازه فوت فتیشها مهم نیست.
یک فتیشیست پا معمولاً از فتیش خود آگاه است زیرا هر بار که پاهای زیبا می بیند به شکل کامل منقلب میشود. این افراد، ممکن است در سال های نوجوانی یا حتی قبل از آن متوجه آن شده باشند. با این حال به ندرت اتفاق می افتد که یک فرد بالغ از داشتن یک فتیش پا آگاه نباشد. با این حال، اگر شما احساس سردرگمی میکنید و مطمئن نیستید که آیا یک فتیشیست پا هستید یا خیر، احتمالا شما بیماری فتیش پا ندارید. اما باز هم صحبت کردن با یک فرد که در این زمینه متخصص است، ایده خوبی است.
برای درمان فوت فتیش چه باید کرد؟
درست مانند هر مشکلی که ممکن است در زندگی خود داشته باشید. بهترین توصیه ای که کسی می تواند به شما بدهد این است که با یک درمانگر صحبت کنید. همانقدر که فتیشها بی ضرر به نظر میرسند، گاهی اوقات میتوانند از کنترل ما خارج شوند و زندگی روزمرهی ما را تحت تأثیر قرار دهند. به عنوان مثال، ممکن است با همسر بهترین دوست خود صحبت کنید و با پاهای او تحریک شوید.
اگر فتیش پای شما به رابطه جنسی خلاقانه تر و احساسی تر با شریک زندگی شما منجر شود، عالی است. اما از طرف دیگر، اگر شرایط عادی و روزمره را برای شما به چیزی چالش برانگیز و استرس زا تبدیل کند، بهتر است به دنبال کمک باشید و ابزارهایی را به دست آورید که در درمان علاقه به کف پا به شما کمک کند.
بهترین تعریفی که از علت به وجود آمدن فتیش پا وجود دارد، اینطور بیان میکند که قسمتهایی از مغز یک فرد که وظیفه پردازش حس پا را بر عهده دارد، در مجاورت بخشهایی از مغز قرار میگیرد که وظیفه پردازش اندامهای جنسی را دارد. این موضوع، در طی تحقیقات فراوان، توسط برخی از دانشمندانی که در این زمینه پژوهش کردهاند، به ثبت رسیده است. اما راههای درمان فتیش پا، چه مواردی هستند؟
CBT
CBT یا رفتار درمانی از اصلیترین راههای درمان علاقه به پا میباشد. در این روش، درمانگر با استفاده از روشهای مختلف با بیمار کار کرده و باعث میشود تا تمایل شخص به اندامهای غیر جنسی، همانند پا یا چیزهای دیگر، تا حد زیادی کاهش بیابد. کار اصلی که با استفاده از این روش صورت میگیرد، این است که شیوه تفکر و احساسات و رفتار فرد را تغییر میدهد. چرا که ثابت شده است که برخی بیماریها، نظیر فتیش پا، به دلیل مشکلات فکری و ذهنی به وجود میآید که معمولا ریشه در کودکی داشتهاند. این تغییر رفتار، با شناسایی افکار و متوقف کردن افکار غیر منطقی و غیر واقعی با به چالش کشیدن آنها، به نتیجه میرسد. این روش، شایع ترین روش درمان فوت فتیش به حساب میآید.
سکس تراپی
این روش هم در واقع یکی از شاخههای روش CBT به حساب میآید و به این شکل است که در آن، شما با شخص درمانگر یا سکستراپ که در زمینه پارافیلیا تخصص دارد یک مشاوره درمان فوت فتیش انجام میدهید. سپس تراپیست تاریخچه جنسی و روانی بیمار را مورد بررسی قرار داده و این اطلاعات را پردازش میکند. با پردازش این اطلاعات، فرد تراپیست، میتواند ریشه به وجود آمدن این مشکل را پیدا کرده و سپس برای از بین رفتن این عادت، راهکارهای مناسب را ارائه دهد. نکتهای که باید در این زمینه در نظر داشته باشید این است که حتما نزد یک روانپزشک مطمئن رفته و بدون داشتن ترس از قضاوت شدن، تاریخچه جنسی خود را به فرد تراپیست، شرح دهید.
دارودرمانی
یکی دیگر از روشهایی که برای درمان بیماری فوت فتیش توصیه میشود، دارودرمانی است. داروهایی در مارکت پزشکی وجود دارد که با جذب سرتونین، میتواند باعث کاهش میل جنسی بشوند. در واقع این داروها، مثل فلوکستین یا پروزاک، بیشتر از این که هدف کاهش میل جنسی داشته باشند، به عنوان قرصهای ضد افسردگی مورد استفاده قرار میگیرند. اما به دلیل این که میل جنسی را کاهش میدهند، میتوانند یک راه نسبتا خوب برای درمان فوت فتیش به حساب بیایند. چرا که کاهش میل جنسی، خودش باعث کاهش انواع فتیشیسم خواهد شد. اما موضوعی که باید به آن دقته داشته باشید این است که این روش، یک روش قطعی درمان نیست و تنها در کنار روشهایی نظیر CPT یا مراجعه به یک سکس تراپیست، توصیه میشود.
هیپنوتیزم درمانی
یکی از روشهای درمان اختلال فوت فتیش، درمان با روش هیپنوتیزم میباشد. هیپنوتیزم، با تاثیر گذاری بر روی ناخودآگاه شما، میتواند افکاری که مربوط به احساسات علاقه به پا است را از بین ببرد تا شما، دیگر تمایلات فتیشی به پا نداشته باشید. اما خب طبیعتا تا زمانی که روشهایی مثل CBT یا مراجعه به یک سکس تراپیست وجود دارد، هرگز هیپنوتیزم درمانی به شما توصیه نمیشود. به عبارت بهتر، این روش، آخرین کاری است که میتوانید برای درمان این مشکل انجام دهید.
سخن پایانی
فوت فتیش، یکی از انواع اختلالات جنسی است که ریشه در فکر و ذهن فرد بیمار دارد. این فتیش، تا زمانی که آسیبی برای یک رابطه به همراه نداشته باشد، نیازی به درمان نداشته و گاها شاید باعث جذاب شدن یک رابطه هم بشود. اما در صورتی که این موضوع، باعث آسیب دیدن خود شخص یا شریک جنسی، از یک رابطه بشود، مشکل سازی بوده و باید برای درمان آن، اقدامات لازم را به عمل آورد.
انواع راههای درمان علاقه به پا در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت. از سکس تراپی و هیپنوتیزم درمانی گرفته تا روش درمانی CBT. موضوعی که مشخص است، برای درمان ریشهای این مشکل، باید به یک روانشناس مراجعه کرده و یک جلسه مشاوره درمان فوت فتیش بگیرید و سپس مشکل خود را با او بازگو کنید تا آنها بهترین و سریعترین روشهای درمان در را در اختیار شما قرار دهند. چرا که این بیماری، یک اختلال فکری است که نمیتوان صرفا با مصرف دارو آن را درمان کرد.
امیدواریم توانسته باشیم با این مقاله شما را با روشهای درمان فوت فتیش آشنا کرده باشیم. در صورتی که سوالی برای شما بدون پاسخ باقی مانده بود، در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.
درباره محمد مهدی عزیزمحمدی
من عاشق بوی خاک بارون خورده و طعم قهوه و خودکار بیکم...
نوشته های بیشتر از محمد مهدی عزیزمحمدی
دیدگاهتان را بنویسید