6 راه عملی و موثر ترک خود ارضایی
ترک خودارضایی : خودارضایی بخشی طبیعی از بیان جنسی است و می تواند استرس را کاهش دهد و به فرد کمک کند تعیین کند از چه چیزی از نظر جنسی لذت می برد. اما اگر اجباری شود و فرد به آن اعتیاد پیدا کند، ممکن است مشکل ساز شود. اگر اینطور باشد، راه های زیادی وجود دارد که فرد می تواند خودارضایی را متوقف کند.
در این مقاله قصد داریم درمورد روش ترک خود ارضايي از نظر علمی ، بهترین روش ترک خود ارضايي پسران ، جلوگيري از عوارض خود ارضايي و آموزش ترک خود ارضايي پسران صحبت کنیم.
فهرست مطالب
برای جلوگیری از خود ارضايي چه كنيم ؟
جلوگیری از خود ارضایی دغدغه بسیاری از نوجوانان است؛ اما در بیشتر موارد، خودارضایی یک عمل جنسی طبیعی است که هیچ گونه ناراحتی جسمی یا روحی ایجاد نمی کند. با این حال، اگر به طور منفی در زندگی فرد تداخل داشته باشد، می تواند مشکل ساز شود. در بخشهای زیر، به این میپردازیم که چرا ممکن است توقف خودارضایی مفید باشد، روش ترک خودارضایی چیست و چگونه تشخیص دهیم که چه زمانی ممکن است مشکل ساز شود.
چرا جلوگیری از خود ارضایی ؟
ترك خودارضايي عوارض نیز دارد، زیرا زمانی که فرد رابطه ای ندارد، خودارضایی می تواند در خالی کردن استرس و حفظ آرامش به او کمک کند؛ اما در برخی موارد، خودارضایی می تواند به احساسات منفی منجر شود یا در جنبه های خاصی از زندگی فرد تداخل ایجاد کند. به عنوان مثال، اگر شخصی تعامل خود را با دیگران محدود کند یا کار خود را برای خودارضایی از دست بدهد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به راههای ترک خود ارضايي مردان فکر کند.
اگرچه غیر معمول است، اما خودارضایی مکرر می تواند باعث تحریک پوست و تورم آلت تناسلی شود. در این صورت، ممکن است برای کاهش علائم، لازم باشد خودارضایی را متوقف و ترک خودارضایی را آغاز کنید. اما سؤال اینجاست که بهترین راه برای ترک خود ارضايي چیست؟ در ادامه روش ترک خود ارضايي در پسران شرح داده شده است.
اگر میخواهید بدانید چرا باید خودارضایی را ترک کنید به شما مطالعه مقالهی ” فواید ترک خود ارضايي ” را پیشنهاد میکنیم.
آموزش ترک خود ارضايي پسران چیست؟
بسیاری از مردان به دنبال روش ترک خودارضایی هسنتد زیرا معمولاً ترک خودارضایی برای افرادی که به آن اعتیاد دارند دشوار است اما اگر خودارضایی در حال تبدیل شدن به یک مشکل است، استراتژی ها و تکنیک هایی وجود دارد که به فرد کمک می کند تا آن را متوقف کند.
ترکیبی از تکنیک ها ممکن است برای ترک خودارضایی مفید باشد، از جمله موارد زیر:
1. از پورنوگرافی دوری کنید
قرار گرفتن در معرض پورنوگرافی ممکن است میل به خودارضایی را تحریک کند. افرادی که می خواهند خودارضایی را متوقف کنند باید برای ترک خودارضایی از فیلم ها، تصاویر و وب سایت های پورنوگرافیک دوری کنند. اگر فردی بتواند بین خود و پورنوگرافی مانعی ایجاد کند، می تواند به ترک خودارضایی کمک کند.
اکنون دسترسی به پورنوگرافی تنها در چند ثانیه بوده و بسیار آسان است. با این حال، افراد میتوانند با استفاده از فیلترهایی بر روی دستگاههای الکترونیکی که انواع خاصی از محتوا را مسدود میکنند، مانند مطالب پورنوگرافی، سعی کنند دسترسی خود را به پورنوگرافی محدود کنند. اگرچه یک فرد میتواند اینگونه وبسایتها را رفع انسداد کند، اما وقت گذاشتن برای انجام این کار میتواند به آنها فرصت دهد تا کنترل تکانههای خود را دوباره به دست بگیرند و این تمایل را از بین ببرد.
2. فعال بمانید
یافتن راه هایی برای اشغال وقت خود که تمایلی به خودارضایی ایجاد نمی کند، می تواند برای فرد مفید باشد و در ترک خودارضایی کمک کند. یافتن راه های خارج کردن انرژی می تواند جایگزین زمان صرف شده برای خودارضایی شود. افراد می توانند سرگرمی جدید یا یادگیری یک مهارت جدید مانند یادگیری یک ساز موسیقی یا امتحان کردن یک ورزش جدید را در نظر بگیرند. ایجاد اهداف جدید می تواند به فرد کمک کند تا انرژی خود را دوباره متمرکز کند و در چیزهای دیگر هیجان و رضایت پیدا کند.
همچنین تعیین اینکه چه زمانی میل به خودارضایی بیشتر است و برنامه ریزی فعالیت های دیگر برای آن زمان ممکن است مفید باشد.
3. به دنبال کمک حرفه ای باشید
هنگامی که خودارضایی بر زندگی فرد تأثیر منفی می گذارد، ممکن است کمک گرفتن از یک متخصص سلامت روان که در زمینه جنسی متخصص است، برای ترک خودارضایی مفید باشد.
این امکان وجود دارد که مسائل دیگری مانند اختلال وسواس فکری-اجباری مشکل اساسی باشد. صحبت با یک درمانگر یا روانشناس برای مقابله با احساسات منفی و یادگیری راهبردهای اصلاح رفتار در ترک خودارضایی بسیار مؤثر است.
4. زمان بیشتری را با دیگران بگذرانید
برخی از افراد ممکن است خودارضایی کنند زیرا احساس تنهایی می کنند یا چیز دیگری برای پر کردن وقت خود ندارند. صرف زمان کمتر به تنهایی فرصت های خودارضایی را کاهش داده و باعث ترک خودارضایی می شود. گذراندن وقت با دیگران نه تنها فرد را مشغول می کند، بلکه ممکن است تمرکز او را نیز تغییر دهد.
راه های مختلفی برای کاهش تنهایی وجود دارد. افراد می توانند با دوستان یا خانواده ملاقات کنند، در کلاس های مختلفی شرکت کنند یا به باشگاه بدنسازی بپیوندند تا از نظر اجتماعی با دیگران ارتباط برقرار کنند.
5. ورزش کنید
ورزش روشی موثر برای کاهش تنش و تمرکز مثبت انرژی است. فعالیتهایی مانند دویدن، شنا و وزنهبرداری میتوانند بدن را تقویت کرده و اندورفین را آزاد کنند که باعث ایجاد احساس خوب میشود. احساس شادی و آرامش بیشتر ممکن است میل به خودارضایی مکرر را کاهش داده و باعث ترک خودارضایی شود.
6. یک گروه پشتیبانی پیدا کنید
زمانی که خودارضایی تبدیل به یک اعتیاد می شود، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است به دلیلایل زیر اتفاق بیفتد:
- شرایط سلامت روان درمان نشده
- مشکلات در رابطه
- دیدگاه های محدود کننده در مورد تمایلات جنسی
- ارتباط جنسی ضعیف یا مهارت های حل تعارض
- تفاوت های فرهنگی در بیان جنسی
- تعارضات فرهنگی و مذهبی
با این حال، داشتن حمایت از یک گروه مورد اعتماد از افراد ممکن است برای برخی افراد برای رفع این عادت مفید باشد. یافتن یک گروه حمایتی میتواند فضای مورد نیاز برای ابراز نگرانیها و توسعه راهبردهای مقابلهای مثبت را به آنها بدهد.
وقتی فردی آشکارا در مورد چالش هایی که با آن مواجه است صحبت می کند، دیگران می توانند به او کمک کنند تا احساس اعتبار کند. این می تواند هرگونه احساس گناه یا شرم مرتبط با خودارضایی اجباری را کاهش دهد.
خودارضایی و عوارض آن
خودارضایی معمولاً عوارض جانبی ایجاد نمی کند. با این حال، اگر خودارضایی اجباری، ثابت یا شدید باشد، ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد کند:
- اِدِم: در مردان، محکم گرفتن آلت تناسلی در طول خودارضایی می تواند باعث تورم خفیف یا ادم شود.
- تحریک پوست: زمانی که خودارضایی بیش از حد شدید باشد، ممکن است منجر به خارش یا تحریک پوست شود. تحریک پوست معمولاً خفیف است و پس از چند روز برطرف می شود.
- احساس گناه: اگرچه خودارضایی اشتباه یا ناسالم نیست، برخی افراد، به دلیل اعتقادات مذهبی یا فرهنگی که در آن بزرگ شده اند، ممکن است پس از آن احساسات منفی مانند احساس گناه یا شرم را تجربه کنند.
افسانه هایی که می گویند خودارضایی باعث نابینایی یا ناباروری می شود صحت ندارد. البته برای عوارض خودارضایی مقالهای را بصورت کامل و جامع نوشتهایم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد میدهیم.
چه زمانی خودارضایی مشکل ساز است؟
اگر خودارضایی بر روی فرد تأثیر منفی بگذارد یا سایر بخش های زندگی او را تحت تأثیر قرار دهد، مشکل ساز می شود و باید به فکر ترک خودارضایی بود.
֎ رفتار اجباری
در برخی موارد، خودارضایی می تواند یک رفتار جنسی اجباری باشد. یک رفتار جنسی اجباری شامل یک مشغله شدید و تکراری با تمایلات، خیالات و رفتارهای جنسی است. شایان ذکر است که این با داشتن میل جنسی بالا یکسان نیست. رفتار اجباری باعث مشکلات روانی اجتماعی یا ناراحتی می شود. این باعث می شود که فرد واقعاً از این رفتار لذت نبرد.
֎ احساس گناه
برای برخی افراد، خودارضایی باعث احساس گناه شدید نیز می شود.
یک مطالعه در مجله Sexual Medicine Trusted Source، که شامل 4211 مرد مراجعه کننده به یک کلینیک سرپایی پزشکی جنسی بود، نشان داد که 8.4٪ از مردان پس از خودارضایی احساس گناه داشتند.
احساس گناه ممکن است به مسائل دیگری نیز منجر شود. به عنوان مثال، سطوح بالاتر احساس گناه با افزایش مصرف الکل مرتبط بود که ممکن است باعث سایر نگرانیهای سلامت روانی و جسمی شود.
سخن پایانی
در بیشتر موارد، خودارضایی بخشی طبیعی از تمایلات جنسی است. فرکانس خودارضایی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است و فرکانس “عادی” وجود ندارد. با این حال، اگر خودارضایی شروع به تداخل با سایر بخشهای زندگی فرد کند یا شروع به ایجاد ناراحتی کند، ممکن است ترک خودارضایی مفید باشد.
در این مقاله از سری مقالات مرکز روانشناسی رویای اوج در مورد روش ترک خودارضایی ، جلوگیری از خود ارضایی و اینکه ترك خودارضايي عوارض دارد یا خیر پرداختیم و 6 راه موثر برای ترک خود ارضایی را بیان نمودیم. در صورت داشتن هر گونه سوال و یا نقطه نظر میتوانید از طریق کامنت با ما درمیان بگذارید.
درباره سعیده عزیزمحمدی
سعیده عزیزمحمدی هستم، روانشناس بالینی. ۲۰سال با قصههایی از زندگی مراجعینم زیستم. تجربیاتی از جنس درد و شادی، خنده و اشک، فراز و نشیب... همراه شدم، درمان مراجعینم مرا همراه کرد تا زندگی نزیستهشان را بیافرینم... در کنارتان هستم برای هر فصلی از بودنتان
نوشته های بیشتر از سعیده عزیزمحمدی
دیدگاهتان را بنویسید