علت و درمان اختلال نعوظ چیست ؟
اختلال نعوظ (Erectile dysfunction) یا ED، شایعترین مشکل جنسی است که مردان به پزشک خود گزارش میدهند. در حال حاضر این بیماری بیش از 30 میلیون مرد را تحت تأثیر قرار داده است.
در این مقاله قصد داریم در مورد اختلال نعوظ در مردان ، علت اختلال نعوظ در جوانان ، اختلال نعوظ و درمان آن ، راههای طبیعی درمان اختلال نعوظ ، تست اختلال نعوظ ، درمان اختلال نعوظ روانی ، اختلال نعوظ در زنان و درمان اختلال نعوظ با طب سنتی بپردازیم و به سؤالات متداولی چون اختلال نعوظ یعنی چه ؟ آیا اختلال نعوظ درمان قطعی دارد ؟ و آیا اختلال نعوظ باعث ناباروری میشود پاسخ دهیم.
در ابتدا بهتر است بررسی کنیم که اختلال نعوظ یعنی چی؟
فهرست مطالب
اختلال نعوظ چیست ؟
ED به عنوان مشکل در ایجاد یا حفظ نعوظی که برای سفت بودن کافی آلت تناسلی مرد به منظور برقراری رابطه جنسی نیاز است، تعریف میشود. اگرچه نادر نیست که مردی هر از گاهی در رابطه جنسی با مشکلاتی در نعوظ مواجه شود، اما ED که پیشرونده است و به دفعات زیاد در رابطه جنسی اتفاق می افتد، طبیعی نیست و باید درمان شود.
در گذشته معمولاً اعتقاد بر این بود که ED ناشی از مشکلات روانی است. اکنون مشخص شده است که برای اکثر مردان، ED ناشی از مشکلات جسمانی است که معمولاً به خون رسانی آلت تناسلی مربوط میشود. پیشرفتهای زیادی هم در تشخیص و هم در درمان ED رخ داده است.
یکی از اصلی ترین فاکتورها در رابطه های عاطفی و دو نفره ” رابطه جنسی ” است که ما در مقالهای به مراحل آن به صورت کامل پرداختهایم و مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم.
علت اختلال نعوظ چیست ؟
اختلال نعوظ در آقایان 3 علت دارد :
- اغلب زمانی که جریان خون در آلت تناسلی محدود میشود یا اعصاب آسیب میبینند
- با استرس یا دلایل احساسی
- به عنوان یک هشدار اولیه از یک بیماری جدیتر، مانند: تصلب شرایین (سخت شدن یا مسدود شدن شریانها)، بیماری قلبی، فشار خون بالا یا قند خون بالا ناشی از دیابت
همچنین میتوان گفت موارد زیر از دیگر علتهای این اختلال هستند:
- بالای 50 سال بودن
- داشتن قند خون بالا (دیابت)
- داشتن فشار خون بالا
- داشتن بیماری قلبی عروقی
- داشتن کلسترول بالا
- سیگار کشیدن
- استفاده از مواد مخدر یا نوشیدن بیش از حد الکل
- چاق بودن
- نداشتن ورزش
اگرچه ED با افزایش سن مردان شایع تر میشود، پیر شدن همیشه باعث ED نمیشود. برخی از مردان تا 80 سالگی عملکرد جنسی خود را حفظ می کنند. ED میتواند نشانه اولیه یک مشکل سلامت جدیتر باشد. پیدا کردن و درمان دلیل ED اولین قدم حیاتی است.
علل عاطفی ED
رابطه جنسی عادی نیاز به همکاری ذهن و بدن دارد. مشکلات عاطفی یا رابطه میتواند باعث ED شود. برخی از مسائل احساسی که میتواند باعث ED شود عبارتاند از:
- افسردگی
- اضطراب
- تعارضات رابطه
- استرس در خانه یا در محل کار
- استرس ناشی از تعارضات اجتماعی، فرهنگی یا مذهبی
- نگرانی در مورد عملکرد جنسی
رابطه زناشویی برای مردان و زنان دارای فوایدی است که ما در مقالهی ” فواید سکس ” در این رابطه صحبت نمودهایم و مطالعه آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
چگونه بفهمیم اختلال نعوظ داریم ؟
یافتن علت ED به هدایت گزینههای درمانی شما کمک میکند. تشخیص ED با پرسیدن سؤالاتی در مورد سلامت قلب و عروق و مشکل نعوظ در شما توسط پزشک متخصص شروع میشود. پزشک متخصص همچنین ممکن است شما را معاینه فیزیکی کند، آزمایشهای آزمایشگاهی را تجویز کند یا شما را به یک متخصص اورولوژی ارجاع دهد.
سلامت و تاریخچه ED
پزشک از شما سؤالاتی در مورد سابقه سلامتی و سبک زندگی شما خواهد پرسید. به اشتراک گذاشتن حقایق در مورد داروهایی که مصرف میکنید یا اینکه کشیدن سیگار یا مقدار الکلی که مصرف میکنید بسیار ارزشمند است. او در مورد عوامل استرس زا اخیر در زندگی شما سؤال خواهد کرد. صریح با پزشک خود صحبت کنید تا او بتواند به شما در یافتن بهترین گزینه برای درمان کمک کند.
با اختلال ED، به سختی میتوان نعوظی را به دست آورد یا حفظ کرد که برای رابطه جنسی کافی باشد. هنگامی که ED تبدیل به یک مشکل روتین و آزاردهنده میشود، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
ED ممکن است یک علامت هشدار دهنده اصلی بیماری قلبی عروقی باشد که نشان دهنده ایجاد انسداد در سیستم عروقی مردان است. برخی از مطالعات نشان دادهاند که مردان مبتلا به ED در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مشکلات گردش خون در پاها هستند. ED همچنین باعث موارد زیر نیز میشود:
- عزت نفس پایین
- افسردگی
- ناراحتی برای مرد و شریک زندگی او
برخلاف نسلهای قبلی، زنان و مردان در حال حاضر تقریباً با نرخ یکسانی خیانت میکنند، اگرچه ” علت خیانت زنان ” ممکن است با مردان متفاوت باشد. به شما مطالعه این مقاله را پیشنهاد میکنیم.
درمان اختلال نعوظ چیست ؟
درمان ED با مراقبت از سلامت قلب و عروق شما شروع میشود. پزشک شما ممکن است به «عوامل خطر» اشاره کند که میتوانند تغییر یا بهبود یابند. ممکن است از شما خواسته شود عادات غذایی خاصی را تغییر دهید، سیگار نکشید، تمرینات ورزشی را افزایش دهید یا مصرف مواد مخدر یا الکل را متوقف کنید. ممکن است جایگزین هایی برای داروهایی که مصرف میکنید به شما پیشنهاد شود. (هرگز داروهای تجویزی را بدون مشورت با پزشک خود قطع یا تغییر ندهید.) پزشک شما نیز ممکن است درمان مشکلات عاطفی را پیشنهاد دهد. اینها میتواند ناشی از تعارضات روابط، عوامل استرس زای زندگی، افسردگی یا اضطراب ناشی از مشکلات گذشته با ED (اضطراب عملکرد) باشد که در این صورت نیز باید به یک متخصص روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید.
اغلب ابتدا درمانهای غیر تهاجمی امتحان میشوند. بسیاری از شناخته شدهترین درمانهای ED به خوبی جواب میدهند و بی خطر هستند. با این حال، بهتر است از پزشک خود در مورد عوارض جانبی که ممکن است از هر گزینه ایجاد شود سؤال کنید:
- داروهای خوراکی یا قرصهایی که به عنوان مهارکنندههای فسفودی استراز نوع 5 شناخته میشوند، اغلب برای ED (ویاگرا، سیالیس، لویترا، استندرا) تجویز میشوند.
- تستوسترون درمانی (زمانی که تستوسترون پایین در آزمایش خون تشخیص داده شود).
- داروهای داخل مجرای ادرار (IU، آلپروستادیل)
- دستگاههای نعوظ وکیوم
- ایمپلنت آلت تناسلی
- جراحی برای بایپس آسیب شریان آلت تناسلی برای برخی از مردان جوان با سابقه ترومای شدید لگن. جراحی عروق آلت تناسلی برای مردان مسن با شریانهای سفت شده توصیه نمیشود.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد، اختلال نعوظ در مردان یکی از شایعترین اختلالهای جنسی است؛ لذا در این مقاله از سری مقالات مرکز روانشناسی رویای اوج در مورد این موضوع صحبت کردیم و به سؤالاتی چون اختلال در نعوظ چيست ؟ پاسخ دادیم. اگر سؤالی در این زمینه دارید میتوانید در قسمت نظرات با ما مطرح کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی شما عزیزان باشند.
درباره سعیده عزیزمحمدی
سعیده عزیزمحمدی هستم، روانشناس بالینی. ۲۰سال با قصههایی از زندگی مراجعینم زیستم. تجربیاتی از جنس درد و شادی، خنده و اشک، فراز و نشیب... همراه شدم، درمان مراجعینم مرا همراه کرد تا زندگی نزیستهشان را بیافرینم... در کنارتان هستم برای هر فصلی از بودنتان
نوشته های بیشتر از سعیده عزیزمحمدی
دیدگاهتان را بنویسید