بدترین کارهایی که بعد از مشاجره با همسرتان میتوانید انجام دهید
زندگی همیشه روی یک خط صاف پیش نمیرود. ممکن است دعوا و مشاجره هم پیش بیاید. این را بپذیرید که دو انسان دیدگاه و طرز تفکرشان کاملا متفاوت است و به همین دلیل دعوا چیز عجیب و دور از ذهن در روابط نیست. اما ماندن در آن حال و کش دادن مشاجره اشتباه است. پس بهتر است یک سری از کارها را انجام ندهید.
فهرست مطالب
چه کارهایی را نباید بعد از مشاجره انجام دهیم؟
همانطور که گفتیم به دلیل وجود اختلاف در دیدگاه و طرز فکر بین زوجها مشاجره و دعوا امری طبیعی است. اما نحوه برخورد با این موضوع بسیار مهم است. بایدها و نبایدهایی که باید بخاطر بسپاریم و در هنگام بروز چنین مشکلاتی رعایت نمائیم تا زندگی شادتر و سالم تری را پیش رو داشته باشیم. بعد از بحث و مشاجره با همسر خود باید مواردی را رعایت نمایید که این موارد عبارتند از:
- کش دادن مساله
وقتی بحث کردنتان تمام شد، یک زمان کوتاه برای آرام شدن به خودتان بدهید. مساله را آنقدر کش ندهید که بزرگ شود و دعوا و بحث های بیشتری را به همراه داشته باشد. به یاد داشته باشید که یک مشاجره باید در نقطه امنی رها و تمام شود.
- رفتار سرد داشتن
بپذیرید که مشکلی پیش آمده که باید در موردش باهم حرف بزنید و حلش کنید. رفتار سرد داشتن اشتباه بزرگیست که فقط فاصله بینتان را بیشتر میکند.
- جدا کردن جای خواب
یادتان باشد تحت هیچ شرایطی جای خوابتان را عوض نکنید. این کار فقط دوری و فاصله میآورد و به مشکلات بعدی و مشاجره جدید دامن میزند.
- نا امید شدن از رابطه
مشاجره و دعوای زن و شوهر فقط برای شما نیست و هر زندگی و رابطهای آن را تجربه خواهد کرد. پس سریع ناامید نشوید و فکر نکنید کارتان به جدایی و طلاق میکشد. با صحبت کردن همه چیز حل میشود.
- توهین به ارزشهای یکدیگر
دعوای زن و شوهر یک اتفاق دو نفره بین خودتان است، پس بزرگترین اشتباه توهین به خانوادهها و نقاط ارزشمند عاطفی یکدیگر است. با این کار فقط حرمت ها بین شما از بین میرود و شخصیت خودتان را خرد میکنید.
- سلام و خداحافظی
ممکن است شما چند روز قهر باشید. اما تحت هر شرایطی ارتباطی کلامی محدود خود را حفظ کنید. با گفتن سلام و خداحافظ. این کار باعث میشود زودتر آشتی کنید و همه ی راه ها را برای طرف مقابلتان به طور کامل نبندید.
- صحبت نکردن درباره مشکل
اگر لحظهی اول عصبانی بودید سکوت کنید و به خودتان زمان دهید تا آرامشتان را بدست آورید. سپس به فکر حل مساله باشید. حتما در مورد بحث و مشاجره پیش آمده صحبت کنید و آن را حل کنید. فقط به فکر آشتی کردن نباشید.
- نگویید منظوری نداشتید
اگر حرف اشتباهی زدید که همسرتان بسیار ناراحت شد، با گذشت زمان نگویید منظوری از گفتنش نداشتید. زیرا اگر منظوری نداشتید هرگز بیانش نمیکردید. این کار باعث میشود همسرتان بیشتر عصبانی شده و مجدد بحث بینتان اتفاق بیفتد.
- عذر خواهی همسر را نپذیرفتن
یک دنده نباشید و اگر همسرتان از شما عذر خواهی کرد، بپذیرید. هر کسی یک بار برای آشتی پیش قدم میشود از عذر خواهیاش استقبال کنید تا متوجه اشتباهش شود و اگر مشاجره بعدی وجود داشت دوباره پیش قدم شود.
- عمومی کردن مشکلات
بزرگترین اشتباه این است که مشاجره و مشکل شخصی که با همسرتان پیش امده را به دوست و فامیل و آشنا بگویید. شاید شما فکر کنید فقط یک درد و دل ساده کردید. اما همیشه یادتان باشد مشکل شما بالاخره تمام میشود اما در ذهن اطرافیان شما خواهد ماند و نگاهشان به پارتنر شما کاملا عوض میشود.
- فراموش نکردن اتفاقات
بحث و مشاجره تا ابد ادامه دار نخواهد شد. پس مهم است که بعد از هر مشکلی که بین شما پیش میآید حرف هایی که به یکدیگر زدید را فراموش کنید. مهم است که از کاه کوه نسازید. این کار فقط سبب آزار خودتان میشود.
- صحبت نکردن با مشاور
بهترین راه حل برای این که با اطرافیان حرف نزنید و در ذهن آنها بذر آدم بد از پارتنرتان نسازید، این است که به مشاور اعتماد کنید. حتی اگر رابطهی خوبی هم دارید ماهی یک بار مراجعه کنید و حرف بزنید. حرف زدن با مشاور هم آرامتان میکند هم باعث میشود مشکلتان را به سادگی حل کنید.
با توجه به این مواردی که در بالا اشاره شده. انتظار میرود مشکل کمتری داشته باشید و خودتان برای آشتی کردن دست به کار شوید و حتی مشاجره کمتری را تجربه کنید.
بعد از دعوای زناشویی چه کنیم
اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که در روابط زناشویی مشاجره و دعوا با همسر طبیعی است. البته طبیعی بودن به این معنا نیست که مشاجره عادت شما شود بلکه صرفاً باید بدانید مانند هر مسالهی دیگری نباید بزرگ بینی شده و اتفاقی دور از ذهن قلمداد شود.
اقدام برای آشتی بعد از مشاجره با همسر برای بسیاری از افراد سخت و دشوار میباشد. باید بدانید که ریشه اکثر مشاجرات و مشکلات با همسر در عدم توانایی افراد در بیان خواستهها و احساساتشان در زمان مناسب و با لحن مناسب است.
مشاجره و قهر طولانی مدت موجب سردی روابط میشود و کمکم ترمیم رابطه را دشوارتر میکند که اکثرا به طلاق، جدایی و یا خیانت منجر میگردد.
به شما پیشنهاد میکنیم راهکارهای زیر را برای رفع مشاجره و اختلافات پیش بگیرید:
- سعی کنید انتقادپذیر باشید.
- زودرنج نباشید و بیش از حد حساسیت نشان ندهید.
- احساسات خود را با لحنی دوستانه و در زمانی مناسب ابراز کنید و از خواستهها و انتظارات خود بگویید.
- دلخوریها و ناراحتیهایتان را در خود نریزید و با شیوهای مسالمتآمیز آنها را با همسر خود در میان بگذارید. یکی از دلایل اصلی مشاجره همین دلخوریهای جمع شده میباشد.
- اگر با رعایت این موارد هنوز در حل مسائل خود دچار مشکل هستید با یک مشاوره روانشناس آن را در میان بگذارید تا به بهترین شکل راهنمایی شوید و قادر باشید تا مشکلات آینده را نیز به راحتی با همسر خود حل و فصل کنید.
سخن آخر
در این مقاله ما در رابطه با مشاجره و دعوای زن و شوهر پرداختیم و بایدها و نبایدها و نکات این مساله پرداختیم. همانطور که گفتیم وجود یک روانشناس در زندگیتان موجب بهتر شدن روند زندگی و روابطتان میشود. پس چه قبل از ازدواج و چه بعد از ازدواج، حتی اگر اختلافی نداشتید به یک روانشناس مراجعه نمایید تا زندگی را به کام خود و همسرتان شیرین نمایید. مرکز روانشناسی رویای اوج با بهرهگیری از اساتید و روانشناسان خبره و باتجربه در کنار شماست تا مسیر آینده را با کمک خودتان هموارتر نماید. باشد که مسیرتان همیشه سبز و روشن باشد.
درباره سعیده عزیزمحمدی
سعیده عزیزمحمدی هستم، روانشناس بالینی. ۲۰سال با قصههایی از زندگی مراجعینم زیستم. تجربیاتی از جنس درد و شادی، خنده و اشک، فراز و نشیب... همراه شدم، درمان مراجعینم مرا همراه کرد تا زندگی نزیستهشان را بیافرینم... در کنارتان هستم برای هر فصلی از بودنتان
نوشته های بیشتر از سعیده عزیزمحمدی
دیدگاهتان را بنویسید